| لخبط لخبيط | |
|
+7مشاعل نور الشمس smsma ليالى الغربه نونا الشعنونه ابو البلابل إيهاب فخري 11 مشترك |
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
إيهاب فخري مستشار المنتدى ومشرف
عدد الرسائل : 766 العمر : 53 متفائل : جدا تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: لخبط لخبيط الأربعاء نوفمبر 18, 2009 1:53 pm | |
| بحكم عيشي بمفردي لفترات طويلة اضطررت (لتعلم) الطبخ طبعا موضوع (تعلم) دي فيها شك لأني أشاهد برامج الطبخ على التلفزيون للحصول على الأفكار الرئيسة في موضوع الطبخ وبعد ذلك أقوم ب (تعديل) الوصفة) من عندي بما يتوفر لدي من مواد أو بما أحب تناوله فمثلا لو كانت الوصفة فيها لحم خنزير أستبدله بلحم بقر وإن لم يتوفر فغنم أو سمك أو أي شيء آخر وكذلك الحال مع باقي المقادير بالإضافة إلى أنني لا ألتزم بمقادير معينة فأضع على الطبخة الكمية التي أراها مناسبة لمذاقي الخاص يعني بالعربي
لخبط لخبيط
والغريب في الموضوع أنني أصبحت "شاطر" في هذه العملية بشهادة العديد من النساء اللاتي تذوقن أطباقي وخصوصا حماتي ههههههاااااااااااا
المشكلة أنني لا أستطيع تكرار أي طبق منها لأنني لا أسير على وصفة محددة بل أرى ما يوجد عندي في البيت من مكونات وأصنع منها شيء ما
لماذا لا يحاول كل منا تذكر طبق ما صنعه هو/هي بنفسه على طريقة لخبط لخبيط لنتشارك الأفكار ونضحك مع بعض شوية
| |
|
| |
إيهاب فخري مستشار المنتدى ومشرف
عدد الرسائل : 766 العمر : 53 متفائل : جدا تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الأربعاء نوفمبر 18, 2009 2:26 pm | |
| سأكون أنا أول المشاركين طبعا سأحاول تذكر المكونات بقدر المستطاع وقد أنسى بعضها
ذهبت ألى بقالة للمواد الغذائية الصينية (رائحة البقالة مقرفة للغاية) واشتريت بعض ال (نودلز) ثم ذهبت إلى السوبرماركت واشتريت ليمون أخضر صغير وكزيرة وبقدونس ونعناع وريحان وربيان أو قريدس واغراض للسلطة وسمك فيليه وبعض ثمار البحر المجمدة
ذهبت إلى البيت وأنا لا أعرف من أين سأبدأ أو ماذا سيكون شكل الطبق النهائي
غسلت الربيان ووضعته على النار فترة بسيطة حتى قارب على الستواء ثم وضعته جانبا وأخذت المرقة وهي تغلي ووضعت النودلز فيها حتى استوت ثم أخرجتها ووضعت عليها زيت زيتون حتى لا تلتصق ببعضها البعض
وضعت ثمار البحر المجمدة في نفس المرقة على نار هادئة مع قليل من الملح والفلفل والبهارات الموجودة عندي فرمت الكزبرة والبقدونس وغيرها من الأوراق الخضراء التي احضرتها ووضعتها جانبا بعد خلطها مع بعض
وضعت قليل من الزيت في المقلى (وأنا إلى الآن (والله) لا أدري ماذا سيكون المنتج النهائي) وبعد تسخين الزيت وضعت الربيان المسلوق فيه مع إضافة بعض البهارات وجدت عندي في أغراض السلطة طماطم فقطعت حبة كبيرة قطعا صغيرة جدا وأضفتها إلى الربيان مع القليل من اللبنة هههههااااااا نعم لبنة لأني كان المفروض أضع كريمة الطبخ ولكنها لم تكن موجودة عندي المهم بعد أن امتزجت جميع المكونات مع بعض أضفتها فوق النودلز وفي النهاية كمية محترمة من الأوراق الخضراء التي فرمتها سابقا فكان هذا الطبق جاهز للتقديم
اتجهت بعد ذلك إلى ثمار البحر التي كانت قد استوت وأضفت إليها كيس من الخضروات المشكلة المجمدة وجدته عندي في الفريزر مع علية مشروم مقطع وعلبتين بطاطس صغيرة مسلوقة عصرت الليمون الأخضر وأضفته إلى الشوربة ثم وضعت قشره أيضا في الشوربة مع كمية مش بطالة من الزنجبيل الطازج كانت لها 3 أشهر في الثلاجة وبعد إضافة كمية كبيرة من الأوراق الخضراء المفرومة إلى الشوربة أصبحت جاهزة للتقديم
ربنا ستر وتذكرت في آخر لحظة السمك الفيليه الذي أحضرته فغسلته بسرعة ووضعته في صينية مع الملح والفلفل وبطاطس مقطعة حزوز كبيرة بدون تقشير وشوية جزر صغير وكم حبة طماطم مقطعة مكعبات وعلى الفرن عدل مع شوية زيت زيتون وكثير جدا جدا جدا من عصير الليمون وبعد 3/4 ساعة كانت جاهزة
غيرت رأيي في النهاية عن موضوع السلطة بالطماطم والخيار واكتفيت بتقطيع حبة خس مدورة شرحات رفيعة مع الليمون والأوراق الخضراء المفرومة وزيت الزيتون وملح وفلفل وكم حبة زيتون أسود بدون نوى وشوية فلفل أحمر مهروس
وهكذا أصبحت الوليمة جاهزة للضيوف الأربعة اللذين كنت بانتظارهم
ملاحظة: من منكم لاحظ بأن جميع الأطباق لا يوجد بها بصل أو ثوم؟ ههههههاااااااا أكثر ما أكرهه في الأكل البصل والثوم إللا في أضيق أضيق الحدود وإذا أنا استعملتهم بنفسي لأن لي طريقة معهم بحيث لا يلاحظ أحد وجودهم في المنتج النهائي قد نتحدث عنها فيما بعد
إللي عنده تجربة مشابهة حبذا لو يشاركها معنا
تحياتي وودي | |
|
| |
ابو البلابل رئيس اشراف
عدد الرسائل : 1931 العمر : 54 متفائل : الحياه حلوه تاريخ التسجيل : 19/01/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الأربعاء نوفمبر 18, 2009 2:54 pm | |
| هههههههههههههه بجد موضوع رائع بس للاسف انا مش ممكن اقدر اشارك فيه لانى لا اعرف الا شى واحد ممكن اوله ليكى هو عموما سهل جدا كوب الشاى الطريقه نحضر ابريق الشاى ونضع فيه كوب من الماء البارد ونضعه على النار لمده 3 دقائق حاى يغلى الماء ثم نضع قلبل من الشاى الناشف فى كوب فارغ وثم نضع عليه 2 معلقه صغبره من السكر ونصب الماء المغلى عليه ثم نقلبه جيدا وبالهناء والشفاء | |
|
| |
إيهاب فخري مستشار المنتدى ومشرف
عدد الرسائل : 766 العمر : 53 متفائل : جدا تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الجمعة نوفمبر 20, 2009 3:15 am | |
| هههههاااااااااااااااا صعبة أوي الوصفة دي يا عمدة ممكن تعيدهالي بس حبة حبة عشان اركز فيها صباح الفل يا عمدتنا ألف شكر لمرورك ومشاركتك تحياتي وودي | |
|
| |
نونا الشعنونه
عدد الرسائل : 163 تاريخ التسجيل : 06/04/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الجمعة نوفمبر 20, 2009 9:38 am | |
| طيب يباشا خد وصفتى بس خليك اريب من اى مركز صحى علشان يعنى لو حصل حاجه لاسمح الله يعنى مش بفول عليك بص سمعت عن حاجه بتتاكل اسمها عجه باختصار هيا عجينة طعميه وبيض انا بقا كنت جعانه اوى وقلت عاوزه خلطه احسن من كدهبصيت فى التلاجه لقيت جبنه بيضه وجبنه رومى وبقدونش وشمر وكزبره وعلبة لحمه وكرمب مقلى كلهم قطعتهم على بعض مع البيض وشويه دقيق ورعتر وملح وفلفل ااسود وبقم اه متوصفهمش العدوك بس لزيزين لزازه جرب ومتدعيش عليا اكلهم لحماتك لو مديقاك هتعد ساكته سنه ونص لسه يدوبى اللى اكلمت من سنه ونص تحياتى يبرنس | |
|
| |
إيهاب فخري مستشار المنتدى ومشرف
عدد الرسائل : 766 العمر : 53 متفائل : جدا تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط السبت نوفمبر 21, 2009 10:42 am | |
| طب تسدقي بالله والله باين عليها لزيزة قوي حجربها عن قريب إن شاء الله بس بالمكونات اللي تكون موجوده عندي فسيخ مثلا أو ممبار هههههااااااا ألف شكر على المشاركة الجميلة تحياتي وودي | |
|
| |
إيهاب فخري مستشار المنتدى ومشرف
عدد الرسائل : 766 العمر : 53 متفائل : جدا تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الجمعة نوفمبر 27, 2009 12:58 pm | |
| يللا مين يلخبط معانا؟ ما تخافوش مش حانقول لحد عالبلاوي اللي بتعملوها في المطبخ هههههااااااااا | |
|
| |
إيهاب فخري مستشار المنتدى ومشرف
عدد الرسائل : 766 العمر : 53 متفائل : جدا تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الخميس ديسمبر 03, 2009 4:34 am | |
| العزيزة أدمن الأخت العزيزة رفيف ألف شكر على الوصفتين الرائعتين سأجرب كلاهما وأخبركم بالنتيجة
*ملاحظة هاتين المشاركتين يجب أن تكونا في موضوع (إلحقوني) الذي أطلب فيه وصفات للمكرونة بالبشامل وليس هنا حيث إن هذا الموضوع للوصفات التي يخترعها الأعضاء بأنفسهم وليس لأطباق معروفة مثل المكرونة بالبشامل أو الكبسة وما إلى ذلك حبذا لو تكرم أحد المشرفين بنقلهما إلى الموضوع الصحيح تحياتي وودي | |
|
| |
ليالى الغربه
عدد الرسائل : 114 تاريخ التسجيل : 12/05/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الخميس ديسمبر 03, 2009 10:38 am | |
| ليه كلو مكرونه بشميل يعنى | |
|
| |
smsma مشرفه متميزه
عدد الرسائل : 392 تاريخ التسجيل : 30/06/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الجمعة ديسمبر 04, 2009 11:23 am | |
| ليالى فى راجل معانا هيجوز على مراتو لو لقا وحده اشطر منها بعمل مكرونه بشمل بس انا للاسف مش بعرف غير مكرونه فراخ كنت اجوزت وسافرت امريكا حظ بقا هههههههههههههههههههههههه تحياتى | |
|
| |
إيهاب فخري مستشار المنتدى ومشرف
عدد الرسائل : 766 العمر : 53 متفائل : جدا تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الإثنين ديسمبر 07, 2009 4:09 am | |
| خلاص يا ليالي المكرونة اتشالت من هنا لمكانها الصحيح يللا بقا نرجع للموضوع ونلخبط مع بعض وانتي يا سمسم بطلي نبر بقا ولخبطي معانا انتي كمان عاوز وصفة غريبة متخطرش على بال حد يكون حد منكم عملها وطلعت لزيزة تحياتي وودي | |
|
| |
نور الشمس مشرفه ماسيه
عدد الرسائل : 1437 متفائل : راضيه بقضاء الله وقدره تاريخ التسجيل : 24/01/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الإثنين ديسمبر 07, 2009 11:00 am | |
| استاذ ايهاب ولا نقلك يبرنسبالنسبه لموضوعك ان البنات تلغبط وتطلع اكل انسا بوقتنا ده ممكن تغلبط وطلع مكياج وحش وتروح الكوافير يصلحو اهممكن تلغبط وتختار لبس مينسبهاش وتعيط لو حد انتقدو اه حجات مندى بتحصل كتير مع البنات دلوقت بس تلغبط تخترع اكل صعب اوىيدوبك تلقا وقت تاكل الاكل اللى بيتلغبط لها ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه متزعلش اكمنى اكلمت الحقيقه انت بتطلب ده كان زمان مش الايام دى بس لو جى عريس كلو بيعرف يلغبط ههههههههههههههههههههههههههههه مش بكلم صحيح يبنات عموما اجمل تحيه ليك يباشا | |
|
| |
مشاعل مدير عام
عدد الرسائل : 797 العمر : 36 متفائل : جدا تاريخ التسجيل : 13/01/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الأربعاء ديسمبر 09, 2009 1:34 pm | |
| | |
|
| |
إيهاب فخري مستشار المنتدى ومشرف
عدد الرسائل : 766 العمر : 53 متفائل : جدا تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الأربعاء ديسمبر 09, 2009 1:49 pm | |
| طبعا رائعة جدا مديرتنا العزيزة لكن أنا قصدي وصفات فيها ابتكار أو إضافة من عند الشخص نفسه يعني الخروج على المألوف عشان كذا سميت الموضوع لخبط لخبيط هههههااااااااااااااا وسأعطيكِ مثال في مشاركتي القادمة
عموما ألف شكر على الفتوش اللي يفتح النفس تحياتي وودي | |
|
| |
إيهاب فخري مستشار المنتدى ومشرف
عدد الرسائل : 766 العمر : 53 متفائل : جدا تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الأربعاء ديسمبر 09, 2009 1:55 pm | |
| هذي وصفة من البلاوي اللي انا عملتها في يوم من الأيام انا أحب السمك كثيرا تحب الأكلات النباتية ومن ضمنها المجدرة أو الكشري عند المصريين بس بدون المكرونة
في يوم جائتني فكرة ترضي جميع الأطراف مجدرة بالسمك على طريقة الكبسة ههههاااااااااا عملت المجدرة واخذت نصيبها منها بعدين انا دخلت المطبخ
عملت كشنة الكبسة وزد عليها سمك فيليه مقطع مكعبات وحين استوى السمك زدت عليه المجدرة وقلبته مدة بسيطة وكانت جاهزة بصراحة أنا اعجبتني جدا اللي يتجرأ ويجربها يقوللي ايش رأيه تحياتي وودي
عدل سابقا من قبل إيهاب فخري في الجمعة يوليو 23, 2010 9:02 am عدل 1 مرات | |
|
| |
ميدو
عدد الرسائل : 758 تاريخ التسجيل : 08/01/2010
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الثلاثاء يناير 19, 2010 8:50 am | |
| تسلم ايديك ياااااااااستاذ ايهاب على اللغبطة فى لغبطة وتعالة شوف بقى يارب تطلع ملغبطة
الموكا بالفانيليا
المقادير: 3/4 كوب ماء ساخن 1 ملعقة صغيرة بن 1 ملعقة صغيرة كاكاو أو شيكولاته كريمة (حسب الرغبة) 1/4 كوب فانيليا (أو كريمر للقهوة) الطريقة: تضاف ملعقة البن للماء الساخن وتقلب جيداً حتى تمام ذوبانها. تضاف الشيكولاتة (الكاكاو) والفانيليا مع التقليب جيداً. ثم توضع الكريمة بدون تقليب. يااااااااارب تكون مش ملخبطة ههههههههههههههههه | |
|
| |
نور الشمس مشرفه ماسيه
عدد الرسائل : 1437 متفائل : راضيه بقضاء الله وقدره تاريخ التسجيل : 24/01/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الثلاثاء يناير 19, 2010 10:43 am | |
| طيب وده من ايه يباشا لاء اصدى يطلع ايه يعنى بيتعمل بيه ايهبس حلو تسلم ايدك هههههههههههههههههههههههههههههه تحياتى | |
|
| |
إيهاب فخري مستشار المنتدى ومشرف
عدد الرسائل : 766 العمر : 53 متفائل : جدا تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الأربعاء يناير 20, 2010 12:41 pm | |
| بيتعمل بيه ايه يعني ايه يا بنتي حاجة سخنة بتتشرب طب والله باين عليها لذيذة أوي خصوصا لواحد زي حالاتي مدمن قهوة تسلم الأيادي يا ميدو منورني انت ونور شرفتوني تحياتي وودي | |
|
| |
إيهاب فخري مستشار المنتدى ومشرف
عدد الرسائل : 766 العمر : 53 متفائل : جدا تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الثلاثاء فبراير 16, 2010 2:32 pm | |
| ليلة امبارح ما جانيش نوم ولأ ما كناش لسه في أول يوم هههههههههاااااااااااااا
بجد ما عرفتش انام ليلة امبارح ف قاعد اتفرج ع التلفزيون لقيت برنامج طبخ بريطاني قاعدين يعملوا شوية سلطات حسيت اني جعان فجأة وعاوز آكل حاجة بسرعة بس تكون مغذية وغير عادية قمت بصيت في التلاجة لقيت كيس سلطة جاهزة من السوبر ماركت بس تقطيعها كان كبير قوي زي ما بيعملوها هنا خت منها نصف الكمية ولقيت شوية طماطم من الصفيرة اللي قد حباية الزتونة الكبيرة خت شوية منها كمان وقمت فارمهم مع السلطة لغاية ما بقت السلطة والطماطم ناعمين خالص لقيت علبتين تونة بالزيت حطيتهم معاهم على نوعين جبنة (بيضاء و صفراء) مع ملح وفلفل ونعنع ناشف ومعلقة فلفل احمر وعلبة برتقال مقطع بعد تصفية المية اللي عليه وخلطهم مع بعض وحطيتهم في المايكروويف دقيقتين وهما في المايكروويف بصيت في زاوية المطبخ لقيت كيس كبير فيه شيبس ذرة (توستيتوز) خت منهم شوية وكسرتهم على ما ساحت الجبنة اللي في المايكروويف على السلطة وقمت خالط فتافيت التوستيتوز عليهم
طبعا كل واحد حر ف رأية بس ب صراحة أنا لقيت الأكلة تجنن | |
|
| |
نور الشمس مشرفه ماسيه
عدد الرسائل : 1437 متفائل : راضيه بقضاء الله وقدره تاريخ التسجيل : 24/01/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الأربعاء فبراير 17, 2010 7:36 pm | |
| طيب بزمتك بزمتك بزمتك اهو 3 بزمتك مكنت شارب حاجه اصفرا يوميها ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه ولا تكنش ضارب معرفش ايه اللى بيضربوه ده اكيد ولا اى مدهول يعمل عميلك برتقان على تونه كل العك ده ليه طيب من ايه والوليه اللى عندك بتعمل ايه لما انت بتعك كل ده فين هيا مكن بطنك ربنا معرفش هيسامحها ولات لاء بس متزعلش نفسك يمكن ليك الجنه بس ايه اللى وداك الحته دى مكنت فضلت مع العرب وعقربتهم مكنش ده بقا حالك اجمل تحياتى | |
|
| |
احلا بنوته
عدد الرسائل : 369 متفائل : اى متفائلى تاريخ التسجيل : 01/02/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الخميس فبراير 18, 2010 4:53 am | |
| ولىىىى نور شو عرفك ولى بالتطور لك هيدى امريكا شو وصلك لالون ولى ما بقا تنتادى بنوب منك خيفى عحالك ولى يسلمو ايهاب بس اجى عاميركا انا بليز ماتؤم معى بواجب عزيمى علاكل بس فرجنى علبلد وبس شكرا علموضوع اللى فرى نايس هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه | |
|
| |
إيهاب فخري مستشار المنتدى ومشرف
عدد الرسائل : 766 العمر : 53 متفائل : جدا تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الخميس فبراير 18, 2010 3:24 pm | |
| - نور الشمس كتب:
- طيب بزمتك بزمتك بزمتك اهو 3 بزمتك مكنت شارب حاجه اصفرا يوميها
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه ولا تكنش ضارب معرفش ايه اللى بيضربوه ده اكيد ولا اى مدهول يعمل عميلك برتقان على تونه كل العك ده ليه طيب من ايه والوليه اللى عندك بتعمل ايه لما انت بتعك كل ده فين هيا مكن بطنك ربنا معرفش هيسامحها ولات لاء بس متزعلش نفسك يمكن ليك الجنه بس ايه اللى وداك الحته دى مكنت فضلت مع العرب وعقربتهم مكنش ده بقا حالك اجمل تحياتى يا بت خفي شوية ع الولية دي مش قدك طب والله العظيم دي غلبانة هو الحق يتقال هي بتطبخ كويس جدا بس تقولي إيه في اللي ما بيحبش ياكل الأكل العادي بتاعنا دا؟ يعني مش بحب آكل حاجة ليها إسم معروف زي ملوخية أو بامية أو كبسة أو محشي أو أو أو لازم آخد الوصفة الأصلية واغير فيها حاجة أو اتنين خدي مثلا الملوخية انا ما بحبش الثوم إطلاقا طب اعمل التقلية ازاي؟؟؟ بسيطة بدا الثوم نحط قشر ليمون مبشور
وضحت الفكرة أظن وبعدين الكلام دا كان الساعة 5 صباحا يعني الولية كانت بتاكل خامس طبق رز بلبن مع الملايكة
بس أحسن حاجة قولتيها إن أنا ما كانش لازم اسيب الدول العربية الأسباب كتيرة جدا بلاش منها دلوقتي
صباح الفل يا أحلى نور في الدنيا
| |
|
| |
إيهاب فخري مستشار المنتدى ومشرف
عدد الرسائل : 766 العمر : 53 متفائل : جدا تاريخ التسجيل : 23/07/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الخميس فبراير 18, 2010 3:46 pm | |
| | |
|
| |
نور الشمس مشرفه ماسيه
عدد الرسائل : 1437 متفائل : راضيه بقضاء الله وقدره تاريخ التسجيل : 24/01/2009
| |
| |
ابو البلابل رئيس اشراف
عدد الرسائل : 1931 العمر : 54 متفائل : الحياه حلوه تاريخ التسجيل : 19/01/2009
| موضوع: رد: لخبط لخبيط الأحد مارس 21, 2010 6:58 am | |
| ايهاب باولك ايه هو انتا لسا متعلمتش الطبيخ يا حبيبى عموما انا مستعد اشوفلك عروسه من المنتدى او من براه بشرط ان يكون ليها فى الاكل شوف رايك وانا ادور ليك بس انا اعرف ليك عروسه كويسه | |
|
| |
| لخبط لخبيط | |
|