محبة الله
محبة الله
محبة الله
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

محبة الله

ثقافى ترفيهى اجتماعى
 
الرئيسيةاخر 3 مواضيع كتأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
مواضيع مماثلة
    المواضيع الأخيرة
    » شارك فى اختيار الادمن
    لخبط لخبيط Emptyالجمعة يونيو 14, 2013 9:40 am من طرف m0de

    » مــــاذا تقول لمـــــن جرح احـــــساســــك؟؟
    لخبط لخبيط Emptyالجمعة يونيو 01, 2012 8:53 am من طرف حمأده

    » رقم 5 كووووووووووووووول ورقم 10 مسططووووووووووووووووووول
    لخبط لخبيط Emptyالجمعة يونيو 01, 2012 8:52 am من طرف حمأده

    » اللي يوصل رقم 5 يرش بيبسي على راس عضو
    لخبط لخبيط Emptyالجمعة يونيو 01, 2012 8:52 am من طرف حمأده

    » (5) عسل (10)قمر (15) برنس (20)ملك المنتدى
    لخبط لخبيط Emptyالجمعة يونيو 01, 2012 8:51 am من طرف حمأده

    » عبر عن اللي بداخلك بكلمه
    لخبط لخبيط Emptyالجمعة يونيو 01, 2012 8:51 am من طرف حمأده

    » اوصل لعشره وحط تاج فوق راسك
    لخبط لخبيط Emptyالخميس ديسمبر 01, 2011 6:36 pm من طرف نجوم السماء

    » بدمع عيني بكتب الله يرحمك يا اغلا انسان
    لخبط لخبيط Emptyالسبت نوفمبر 26, 2011 10:20 am من طرف نجوم السماء

    » وينكم يا اعضاء المنتدى
    لخبط لخبيط Emptyالسبت أكتوبر 29, 2011 10:31 pm من طرف نجوم السماء

    » الغااااااااااااز خفيفه نحلها وبعدين التقيل ياحلوبن
    لخبط لخبيط Emptyالثلاثاء أغسطس 02, 2011 4:24 am من طرف نجوم السماء

    ازرار التصفُّح
     البوابة
     الصفحة الرئيسية
     قائمة الاعضاء
     البيانات الشخصية
     س .و .ج
     ابحـث
    منتدى
    التبادل الاعلاني
    احداث منتدى مجاني
    pubarab

     

     لخبط لخبيط

    اذهب الى الأسفل 
    +7
    مشاعل
    نور الشمس
    smsma
    ليالى الغربه
    نونا الشعنونه
    ابو البلابل
    إيهاب فخري
    11 مشترك
    انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
    كاتب الموضوعرسالة
    إيهاب فخري
    مستشار المنتدى ومشرف
    مستشار المنتدى ومشرف
    إيهاب فخري


    ذكر عدد الرسائل : 766
    العمر : 53
    متفائل : جدا
    تاريخ التسجيل : 23/07/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالأربعاء نوفمبر 18, 2009 1:53 pm

    بحكم عيشي بمفردي لفترات طويلة اضطررت (لتعلم) الطبخ
    طبعا موضوع (تعلم) دي فيها شك لأني أشاهد برامج الطبخ على التلفزيون للحصول على الأفكار الرئيسة في موضوع الطبخ وبعد ذلك أقوم ب (تعديل) الوصفة) من عندي بما يتوفر لدي من مواد أو بما أحب تناوله
    فمثلا لو كانت الوصفة فيها لحم خنزير أستبدله بلحم بقر وإن لم يتوفر فغنم أو سمك أو أي شيء آخر وكذلك الحال مع باقي المقادير
    بالإضافة إلى أنني لا ألتزم بمقادير معينة فأضع على الطبخة الكمية التي أراها مناسبة لمذاقي الخاص
    يعني بالعربي

    لخبط لخبيط

    والغريب في الموضوع أنني أصبحت "شاطر" في هذه العملية بشهادة العديد من النساء اللاتي تذوقن أطباقي وخصوصا حماتي ههههههاااااااااااا

    المشكلة أنني لا أستطيع تكرار أي طبق منها لأنني لا أسير على وصفة محددة بل أرى ما يوجد عندي في البيت من مكونات وأصنع منها شيء ما

    لماذا لا يحاول كل منا تذكر طبق ما صنعه هو/هي بنفسه على طريقة
    لخبط لخبيط
    لنتشارك الأفكار ونضحك مع بعض شوية

    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    إيهاب فخري
    مستشار المنتدى ومشرف
    مستشار المنتدى ومشرف
    إيهاب فخري


    ذكر عدد الرسائل : 766
    العمر : 53
    متفائل : جدا
    تاريخ التسجيل : 23/07/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالأربعاء نوفمبر 18, 2009 2:26 pm

    سأكون أنا أول المشاركين
    طبعا سأحاول تذكر المكونات بقدر المستطاع وقد أنسى بعضها

    ذهبت ألى بقالة للمواد الغذائية الصينية (رائحة البقالة مقرفة للغاية) واشتريت بعض ال (نودلز) ثم ذهبت إلى السوبرماركت واشتريت ليمون أخضر صغير وكزيرة وبقدونس ونعناع وريحان وربيان أو قريدس
    واغراض للسلطة وسمك فيليه وبعض ثمار البحر المجمدة

    ذهبت إلى البيت وأنا لا أعرف من أين سأبدأ أو ماذا سيكون شكل الطبق النهائي

    غسلت الربيان ووضعته على النار فترة بسيطة حتى قارب على الستواء ثم وضعته جانبا وأخذت المرقة وهي تغلي ووضعت النودلز فيها حتى استوت ثم أخرجتها ووضعت عليها زيت زيتون حتى لا تلتصق ببعضها البعض

    وضعت ثمار البحر المجمدة في نفس المرقة على نار هادئة مع قليل من الملح والفلفل والبهارات الموجودة عندي
    فرمت الكزبرة والبقدونس وغيرها من الأوراق الخضراء التي احضرتها ووضعتها جانبا بعد خلطها مع بعض

    وضعت قليل من الزيت في المقلى (وأنا إلى الآن (والله) لا أدري ماذا سيكون المنتج النهائي) وبعد تسخين الزيت وضعت الربيان المسلوق فيه مع إضافة بعض البهارات وجدت عندي في أغراض السلطة طماطم فقطعت حبة كبيرة قطعا صغيرة جدا وأضفتها إلى الربيان مع القليل من اللبنة هههههااااااا نعم لبنة
    لأني كان المفروض أضع كريمة الطبخ ولكنها لم تكن موجودة عندي
    المهم بعد أن امتزجت جميع المكونات مع بعض أضفتها فوق النودلز وفي النهاية كمية محترمة من الأوراق الخضراء التي فرمتها سابقا فكان هذا الطبق جاهز للتقديم

    اتجهت بعد ذلك إلى ثمار البحر التي كانت قد استوت وأضفت إليها كيس من الخضروات المشكلة المجمدة وجدته عندي في الفريزر مع علية مشروم مقطع وعلبتين بطاطس صغيرة مسلوقة
    عصرت الليمون الأخضر وأضفته إلى الشوربة ثم وضعت قشره أيضا في الشوربة مع كمية مش بطالة من الزنجبيل الطازج كانت لها 3 أشهر في الثلاجة
    وبعد إضافة كمية كبيرة من الأوراق الخضراء المفرومة إلى الشوربة أصبحت جاهزة للتقديم

    ربنا ستر وتذكرت في آخر لحظة السمك الفيليه الذي أحضرته
    فغسلته بسرعة ووضعته في صينية مع الملح والفلفل
    وبطاطس مقطعة حزوز كبيرة بدون تقشير وشوية جزر صغير وكم حبة طماطم مقطعة مكعبات وعلى الفرن عدل مع شوية زيت زيتون وكثير جدا جدا جدا من عصير الليمون
    وبعد 3/4 ساعة كانت جاهزة

    غيرت رأيي في النهاية عن موضوع السلطة بالطماطم والخيار واكتفيت بتقطيع حبة خس مدورة شرحات رفيعة مع الليمون والأوراق الخضراء المفرومة وزيت الزيتون وملح وفلفل وكم حبة زيتون أسود بدون نوى وشوية فلفل أحمر مهروس

    وهكذا أصبحت الوليمة جاهزة للضيوف الأربعة اللذين كنت بانتظارهم

    ملاحظة: من منكم لاحظ بأن جميع الأطباق لا يوجد بها بصل أو ثوم؟ ههههههاااااااا
    أكثر ما أكرهه في الأكل البصل والثوم إللا في أضيق أضيق الحدود وإذا أنا استعملتهم بنفسي لأن لي طريقة معهم بحيث لا يلاحظ أحد وجودهم في المنتج النهائي
    قد نتحدث عنها فيما بعد

    إللي عنده تجربة مشابهة حبذا لو يشاركها معنا

    تحياتي وودي
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    ابو البلابل
    رئيس اشراف
    رئيس اشراف
    ابو البلابل


    ذكر عدد الرسائل : 1931
    العمر : 54
    متفائل : الحياه حلوه
    تاريخ التسجيل : 19/01/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالأربعاء نوفمبر 18, 2009 2:54 pm

    هههههههههههههه
    بجد موضوع رائع
    بس للاسف انا مش ممكن اقدر اشارك فيه
    لانى لا اعرف الا شى واحد
    ممكن اوله ليكى
    هو عموما سهل جدا
    كوب الشاى
    الطريقه
    نحضر ابريق الشاى ونضع فيه كوب من الماء البارد
    ونضعه على النار لمده 3 دقائق حاى يغلى الماء
    ثم نضع قلبل من الشاى الناشف فى كوب فارغ
    وثم نضع عليه 2 معلقه صغبره من السكر

    ونصب الماء المغلى عليه
    ثم نقلبه جيدا
    وبالهناء والشفاء
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    إيهاب فخري
    مستشار المنتدى ومشرف
    مستشار المنتدى ومشرف
    إيهاب فخري


    ذكر عدد الرسائل : 766
    العمر : 53
    متفائل : جدا
    تاريخ التسجيل : 23/07/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالجمعة نوفمبر 20, 2009 3:15 am

    هههههاااااااااااااااا
    صعبة أوي الوصفة دي يا عمدة
    ممكن تعيدهالي بس حبة حبة عشان اركز فيها
    صباح الفل يا عمدتنا
    ألف شكر لمرورك ومشاركتك
    تحياتي وودي
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    نونا الشعنونه

    نونا الشعنونه


    انثى عدد الرسائل : 163
    تاريخ التسجيل : 06/04/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالجمعة نوفمبر 20, 2009 9:38 am

    طيب يباشا خد وصفتى بس خليك اريب من اى مركز صحى علشان يعنى لو حصل حاجه لاسمح الله يعنى مش بفول عليك
    بص سمعت عن حاجه بتتاكل اسمها عجه باختصار هيا عجينة طعميه وبيض
    انا بقا كنت جعانه اوى وقلت عاوزه خلطه احسن من كدهبصيت فى التلاجه لقيت جبنه بيضه وجبنه رومى وبقدونش وشمر وكزبره وعلبة لحمه وكرمب مقلى كلهم قطعتهم على بعض مع البيض وشويه دقيق ورعتر وملح وفلفل ااسود وبقم اه متوصفهمش العدوك بس لزيزين لزازه جرب ومتدعيش عليا اكلهم لحماتك لو مديقاك هتعد ساكته سنه ونص لسه يدوبى اللى اكلمت من سنه ونص
    تحياتى يبرنس
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    إيهاب فخري
    مستشار المنتدى ومشرف
    مستشار المنتدى ومشرف
    إيهاب فخري


    ذكر عدد الرسائل : 766
    العمر : 53
    متفائل : جدا
    تاريخ التسجيل : 23/07/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالسبت نوفمبر 21, 2009 10:42 am

    طب تسدقي بالله
    والله باين عليها لزيزة قوي
    حجربها عن قريب إن شاء الله
    بس بالمكونات اللي تكون موجوده عندي
    فسيخ مثلا أو ممبار هههههااااااا
    ألف شكر على المشاركة الجميلة
    تحياتي وودي
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    إيهاب فخري
    مستشار المنتدى ومشرف
    مستشار المنتدى ومشرف
    إيهاب فخري


    ذكر عدد الرسائل : 766
    العمر : 53
    متفائل : جدا
    تاريخ التسجيل : 23/07/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالجمعة نوفمبر 27, 2009 12:58 pm

    يللا مين يلخبط معانا؟
    ما تخافوش مش حانقول لحد عالبلاوي اللي بتعملوها في المطبخ
    هههههااااااااا
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    إيهاب فخري
    مستشار المنتدى ومشرف
    مستشار المنتدى ومشرف
    إيهاب فخري


    ذكر عدد الرسائل : 766
    العمر : 53
    متفائل : جدا
    تاريخ التسجيل : 23/07/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالخميس ديسمبر 03, 2009 4:34 am

    العزيزة أدمن
    الأخت العزيزة رفيف
    ألف شكر على الوصفتين الرائعتين
    سأجرب كلاهما وأخبركم بالنتيجة

    *ملاحظة
    هاتين المشاركتين يجب أن تكونا في موضوع (إلحقوني) الذي أطلب فيه وصفات للمكرونة بالبشامل
    وليس هنا
    حيث إن هذا الموضوع للوصفات التي يخترعها الأعضاء بأنفسهم وليس لأطباق معروفة مثل المكرونة بالبشامل أو الكبسة وما إلى ذلك
    حبذا لو تكرم أحد المشرفين بنقلهما إلى الموضوع الصحيح
    تحياتي وودي
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    ليالى الغربه

    ليالى الغربه


    انثى عدد الرسائل : 114
    تاريخ التسجيل : 12/05/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالخميس ديسمبر 03, 2009 10:38 am

    ليه كلو مكرونه بشميل يعنى
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    smsma
    مشرفه متميزه
    مشرفه متميزه
    smsma


    انثى عدد الرسائل : 392
    تاريخ التسجيل : 30/06/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالجمعة ديسمبر 04, 2009 11:23 am

    ليالى فى راجل معانا هيجوز على مراتو لو لقا وحده اشطر منها بعمل مكرونه بشمل
    بس انا للاسف مش بعرف غير مكرونه فراخ كنت اجوزت وسافرت امريكا
    حظ بقا
    هههههههههههههههههههههههه
    تحياتى
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    إيهاب فخري
    مستشار المنتدى ومشرف
    مستشار المنتدى ومشرف
    إيهاب فخري


    ذكر عدد الرسائل : 766
    العمر : 53
    متفائل : جدا
    تاريخ التسجيل : 23/07/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالإثنين ديسمبر 07, 2009 4:09 am

    خلاص يا ليالي المكرونة اتشالت من هنا لمكانها الصحيح
    يللا بقا نرجع للموضوع ونلخبط مع بعض
    وانتي يا سمسم بطلي نبر بقا ولخبطي معانا انتي كمان
    عاوز وصفة غريبة متخطرش على بال حد يكون حد منكم عملها وطلعت لزيزة
    تحياتي وودي
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    نور الشمس
    مشرفه ماسيه
    مشرفه ماسيه
    نور الشمس


    انثى عدد الرسائل : 1437
    متفائل : راضيه بقضاء الله وقدره
    تاريخ التسجيل : 24/01/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالإثنين ديسمبر 07, 2009 11:00 am

    استاذ ايهاب ولا نقلك يبرنسبالنسبه لموضوعك ان البنات تلغبط وتطلع اكل انسا بوقتنا ده
    ممكن تغلبط وطلع مكياج وحش وتروح الكوافير يصلحو اهممكن تلغبط وتختار لبس مينسبهاش وتعيط لو حد انتقدو اه
    حجات مندى بتحصل كتير مع البنات دلوقت بس تلغبط تخترع اكل صعب اوىيدوبك تلقا وقت تاكل الاكل اللى بيتلغبط لها
    ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
    متزعلش اكمنى اكلمت الحقيقه انت بتطلب ده كان زمان مش الايام دى
    بس لو جى عريس كلو بيعرف يلغبط
    ههههههههههههههههههههههههههههه
    مش بكلم صحيح يبنات
    عموما اجمل تحيه ليك يباشا لخبط لخبيط Icon_santa
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    مشاعل
    مدير عام
    مدير عام
    مشاعل


    انثى عدد الرسائل : 797
    العمر : 36
    متفائل : جدا
    تاريخ التسجيل : 13/01/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالأربعاء ديسمبر 09, 2009 1:34 pm

    يا ليت يا اخ ايهاب تعجبك الخبطه الخفيفه والمفيده ذى



    مكونات الفتوش:


    [url=http://لخبط لخبيط P1100615]لخبط لخبيط P1100615[/url]




    خس مقطع بالطول او مكعبات حسب الرغبة
    طماطم منزوع اللب البدور من الداخل ومقطعة مكعبات
    خيار مكعبات
    بصل مكعبات
    فجل احمر
    فلفل حلو اخضر
    خبر عربى مقلى او محمص
    سماق


    التتبيلة:
    خل وليمون وملح وشوية سماق وزيت زيتون
    او ممكن استخدام دبس الرمان للتبيل روعة جربوه


    نخلط جميع المكونات بالتبيلة ونرش عليهم سماق ونخلطهم ونزينهم بالخبر المقلى مع رشة سماق على الوجة وتقدم


    [url=http://لخبط لخبيط P1100632n]لخبط لخبيط P1100632n[/url]




    [url=http://لخبط لخبيط P1100630]لخبط لخبيط P1100630[/url]




    [url=http://لخبط لخبيط P1100634]لخبط لخبيط P1100634[/url]




    [url=http://لخبط لخبيط P1100633]لخبط لخبيط P1100633[/url]
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    إيهاب فخري
    مستشار المنتدى ومشرف
    مستشار المنتدى ومشرف
    إيهاب فخري


    ذكر عدد الرسائل : 766
    العمر : 53
    متفائل : جدا
    تاريخ التسجيل : 23/07/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالأربعاء ديسمبر 09, 2009 1:49 pm

    طبعا رائعة جدا مديرتنا العزيزة
    لكن أنا قصدي وصفات فيها ابتكار أو إضافة من عند الشخص نفسه
    يعني الخروج على المألوف
    عشان كذا سميت الموضوع لخبط لخبيط
    هههههااااااااااااااا
    وسأعطيكِ مثال في مشاركتي القادمة

    عموما ألف شكر على الفتوش اللي يفتح النفس
    تحياتي وودي
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    إيهاب فخري
    مستشار المنتدى ومشرف
    مستشار المنتدى ومشرف
    إيهاب فخري


    ذكر عدد الرسائل : 766
    العمر : 53
    متفائل : جدا
    تاريخ التسجيل : 23/07/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالأربعاء ديسمبر 09, 2009 1:55 pm

    هذي وصفة من البلاوي اللي انا عملتها في يوم من الأيام
    انا أحب السمك كثيرا
    تحب الأكلات النباتية ومن ضمنها المجدرة أو الكشري عند المصريين بس بدون المكرونة

    في يوم جائتني فكرة ترضي جميع الأطراف
    مجدرة بالسمك على طريقة الكبسة
    ههههاااااااااا
    عملت المجدرة واخذت نصيبها منها بعدين انا دخلت المطبخ

    عملت كشنة الكبسة وزد عليها سمك فيليه مقطع مكعبات
    وحين استوى السمك زدت عليه المجدرة وقلبته مدة بسيطة وكانت جاهزة
    بصراحة أنا اعجبتني جدا
    اللي يتجرأ ويجربها يقوللي ايش رأيه
    تحياتي وودي


    عدل سابقا من قبل إيهاب فخري في الجمعة يوليو 23, 2010 9:02 am عدل 1 مرات
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    ميدو

    ميدو


    ذكر عدد الرسائل : 758
    تاريخ التسجيل : 08/01/2010

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالثلاثاء يناير 19, 2010 8:50 am

    تسلم ايديك ياااااااااستاذ ايهاب على اللغبطة فى لغبطة وتعالة شوف بقى يارب تطلع ملغبطة


    الموكا بالفانيليا



    المقادير:
    3/4 كوب ماء ساخن
    1 ملعقة صغيرة بن
    1 ملعقة صغيرة كاكاو أو شيكولاته
    كريمة (حسب الرغبة)
    1/4 كوب فانيليا (أو كريمر للقهوة)
    الطريقة:
    تضاف ملعقة البن للماء الساخن وتقلب جيداً حتى تمام ذوبانها.
    تضاف الشيكولاتة (الكاكاو) والفانيليا مع التقليب جيداً.
    ثم توضع الكريمة بدون تقليب.
    يااااااااارب تكون مش ملخبطة ههههههههههههههههه
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    نور الشمس
    مشرفه ماسيه
    مشرفه ماسيه
    نور الشمس


    انثى عدد الرسائل : 1437
    متفائل : راضيه بقضاء الله وقدره
    تاريخ التسجيل : 24/01/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالثلاثاء يناير 19, 2010 10:43 am

    طيب وده من ايه يباشا لاء اصدى يطلع ايه
    يعنى بيتعمل بيه ايهبس حلو تسلم ايدك
    هههههههههههههههههههههههههههههه
    تحياتى
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    إيهاب فخري
    مستشار المنتدى ومشرف
    مستشار المنتدى ومشرف
    إيهاب فخري


    ذكر عدد الرسائل : 766
    العمر : 53
    متفائل : جدا
    تاريخ التسجيل : 23/07/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالأربعاء يناير 20, 2010 12:41 pm

    بيتعمل بيه ايه يعني ايه يا بنتي
    حاجة سخنة بتتشرب
    طب والله باين عليها لذيذة أوي
    خصوصا لواحد زي حالاتي مدمن قهوة
    تسلم الأيادي يا ميدو
    منورني انت ونور
    شرفتوني
    تحياتي وودي
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    إيهاب فخري
    مستشار المنتدى ومشرف
    مستشار المنتدى ومشرف
    إيهاب فخري


    ذكر عدد الرسائل : 766
    العمر : 53
    متفائل : جدا
    تاريخ التسجيل : 23/07/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالثلاثاء فبراير 16, 2010 2:32 pm

    ليلة امبارح ما جانيش نوم
    ولأ ما كناش لسه في أول يوم
    هههههههههاااااااااااااا

    بجد ما عرفتش انام ليلة امبارح ف قاعد اتفرج ع التلفزيون لقيت برنامج طبخ بريطاني قاعدين يعملوا شوية سلطات
    حسيت اني جعان فجأة وعاوز آكل حاجة بسرعة بس تكون مغذية وغير عادية
    قمت بصيت في التلاجة لقيت كيس سلطة جاهزة من السوبر ماركت بس تقطيعها كان كبير قوي زي ما بيعملوها هنا
    خت منها نصف الكمية ولقيت شوية طماطم من الصفيرة اللي قد حباية الزتونة الكبيرة خت شوية منها كمان
    وقمت فارمهم مع السلطة لغاية ما بقت السلطة والطماطم ناعمين خالص
    لقيت علبتين تونة بالزيت حطيتهم معاهم
    على نوعين جبنة (بيضاء و صفراء) مع ملح وفلفل ونعنع ناشف ومعلقة فلفل احمر وعلبة برتقال مقطع بعد تصفية المية اللي عليه
    وخلطهم مع بعض
    وحطيتهم في المايكروويف دقيقتين
    وهما في المايكروويف بصيت في زاوية المطبخ لقيت كيس كبير فيه شيبس ذرة (توستيتوز) خت منهم شوية وكسرتهم على ما ساحت الجبنة اللي في المايكروويف على السلطة وقمت خالط فتافيت التوستيتوز عليهم

    طبعا كل واحد حر ف رأية بس ب صراحة أنا لقيت الأكلة تجنن
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    نور الشمس
    مشرفه ماسيه
    مشرفه ماسيه
    نور الشمس


    انثى عدد الرسائل : 1437
    متفائل : راضيه بقضاء الله وقدره
    تاريخ التسجيل : 24/01/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالأربعاء فبراير 17, 2010 7:36 pm

    طيب بزمتك بزمتك بزمتك اهو 3 بزمتك مكنت شارب حاجه اصفرا يوميها
    ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
    ولا تكنش ضارب معرفش ايه اللى بيضربوه ده اكيد ولا اى مدهول يعمل عميلك برتقان على تونه
    كل العك ده ليه طيب من ايه والوليه اللى عندك بتعمل ايه لما انت بتعك كل ده فين هيا مكن بطنك
    ربنا معرفش هيسامحها ولات لاء
    بس متزعلش نفسك يمكن ليك الجنه بس ايه اللى وداك الحته دى مكنت فضلت مع العرب وعقربتهم مكنش ده بقا حالك
    اجمل تحياتى
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    احلا بنوته

    احلا بنوته


    انثى عدد الرسائل : 369
    متفائل : اى متفائلى
    تاريخ التسجيل : 01/02/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالخميس فبراير 18, 2010 4:53 am

    ولىىىى نور شو عرفك ولى بالتطور لك هيدى امريكا شو وصلك لالون ولى
    ما بقا تنتادى بنوب منك خيفى عحالك ولى
    يسلمو ايهاب بس اجى عاميركا انا بليز ماتؤم معى بواجب عزيمى علاكل بس فرجنى علبلد وبس
    شكرا علموضوع اللى فرى نايس
    هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه لخبط لخبيط Drunken_smilie
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    إيهاب فخري
    مستشار المنتدى ومشرف
    مستشار المنتدى ومشرف
    إيهاب فخري


    ذكر عدد الرسائل : 766
    العمر : 53
    متفائل : جدا
    تاريخ التسجيل : 23/07/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالخميس فبراير 18, 2010 3:24 pm

    نور الشمس كتب:
    طيب بزمتك بزمتك بزمتك اهو 3 بزمتك مكنت شارب حاجه اصفرا يوميها
    ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
    ولا تكنش ضارب معرفش ايه اللى بيضربوه ده اكيد ولا اى مدهول يعمل عميلك برتقان على تونه
    كل العك ده ليه طيب من ايه والوليه اللى عندك بتعمل ايه لما انت بتعك كل ده فين هيا مكن بطنك
    ربنا معرفش هيسامحها ولات لاء
    بس متزعلش نفسك يمكن ليك الجنه بس ايه اللى وداك الحته دى مكنت فضلت مع العرب وعقربتهم مكنش ده بقا حالك
    اجمل تحياتى
    يا بت خفي شوية ع الولية دي مش قدك
    طب والله العظيم دي غلبانة
    هو الحق يتقال هي بتطبخ كويس جدا
    بس تقولي إيه في اللي ما بيحبش ياكل الأكل العادي بتاعنا دا؟
    يعني مش بحب آكل حاجة ليها إسم معروف
    زي ملوخية أو بامية أو كبسة أو محشي أو أو أو
    لازم آخد الوصفة الأصلية واغير فيها حاجة أو اتنين

    خدي مثلا الملوخية
    انا ما بحبش الثوم إطلاقا طب اعمل التقلية ازاي؟؟؟
    بسيطة
    بدا الثوم نحط قشر ليمون مبشور

    وضحت الفكرة أظن
    وبعدين الكلام دا كان الساعة 5 صباحا
    يعني الولية كانت بتاكل خامس طبق رز بلبن مع الملايكة

    بس أحسن حاجة قولتيها إن أنا ما كانش لازم اسيب الدول العربية
    الأسباب كتيرة جدا بلاش منها دلوقتي

    صباح الفل يا أحلى نور في الدنيا

    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    إيهاب فخري
    مستشار المنتدى ومشرف
    مستشار المنتدى ومشرف
    إيهاب فخري


    ذكر عدد الرسائل : 766
    العمر : 53
    متفائل : جدا
    تاريخ التسجيل : 23/07/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالخميس فبراير 18, 2010 3:46 pm

    احلا بنوته كتب:
    ولىىىى نور شو عرفك ولى بالتطور لك هيدى امريكا شو وصلك لالون ولى
    ما بقا تنتادى بنوب منك خيفى عحالك ولى
    يسلمو ايهاب بس اجى عاميركا انا بليز ماتؤم معى بواجب عزيمى علاكل بس فرجنى علبلد وبس
    شكرا علموضوع اللى فرى نايس
    هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه لخبط لخبيط Drunken_smilie
    لك بنوتة وينك انتي بتغطي غطات غير شكل؟
    بعدين الهيئة انتي ونور عايشين بالقرن ال13
    لك مليون نوع سلطة بينحط فيها خضرة وفواكه سوا
    وهي شوية صور وإذا بدكون الوصفات أنا جاهز
    لخبط لخبيط Mandarin%20chicken%20salad%202
    لخبط لخبيط Foraging%20the%20City%20Salad
    لخبط لخبيط NoniesMandarinSalad



    لخبط لخبيط Waldorf-salad-300x225
    <table class="product" width="100%" border="0" cellpadding="4" cellspacing="0"><tr><tr><td>لخبط لخبيط Mandarin_far_300</td></tr></tr></table>

    Tropical Tuna Salad Supper

    لخبط لخبيط Tropical-Tuna-Salad-Supper_400


    عموما انتي وكل أهل المنتدى أهلا وسهلا فيكون بأي وقت تعو لهون وما تهكلو هم الأكل
    ما رح أطبخ انا شي طالما ما في تشجيع لخبط لخبيط Icon_sad لخبط لخبيط Icon_sad بدكون تضلو دايرين من مطعم لمطعم
    بس إنتي ونور تحديدا بدي آخدكم ع ماكدونالدز واشتريلكم سلطة خضار بالبرتقال من عنده وبدكون تاكلوها بالأمر عقابا لإلكون


    نورتيني بنوتة



    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    نور الشمس
    مشرفه ماسيه
    مشرفه ماسيه
    نور الشمس


    انثى عدد الرسائل : 1437
    متفائل : راضيه بقضاء الله وقدره
    تاريخ التسجيل : 24/01/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالسبت مارس 13, 2010 12:05 pm

    يلا شوف الشخبطه دى ياهوبا يارب تعجبك اعملها ولو لزيزه اعزمنى عليها هتلى طبق هنا فى المنتدى


    كرات الارز بالجبنه

    لخبط لخبيط Ashkra_cook96

    من اشهى الاكلات الايطالية, سهلة التحضير

    المقادير :

    1 ½ كوب من الأرز ذو الحبة الطويلة .


    15 جم زبدة .


    بصلة صغيرة .


    2 ½ كوب ماء حار .


    مكعب مرقة دجاج .


    ذرة من الزعفران .


    ملح وفلفل .


    15 جرام زبدة اضافية .


    ملعقة طعام جبن بارمسان مبشور .


    بيضتان


    90 جرام جبن موزاريللا .


    زيت للقلي .

    الطريقة :

    (1) سخني 15 جرام من الزبدة واضيفي اليها البصل واتركيه حتى يحمر ثم أضيفي الأرز واتركيه لمدة 1 الى 2 دقيقة أو حتى ينضج قليلا ثم أضيفي نصف مقدار الماء الساخن والزعفران ومكعب الدجاج والملح والفلفل .

    (2) اتركي الخليط ليغلي ، عندما يجف الماء تقريبا أضيفي الباقي من الماء ، خففي النار ، واتركيه ليطبخ بدون تغطية القدر حتى يجف الماء لحوالي 10 الى 15 دقيقة . ارفعيه عن النار ثم أضيفي له الزبدة الاضافية وجبن البارميسان ، واتركيه ليبرد .

    (3) اضربي البيض قليلا بالشوكة حتى يتجانس ، أضيفي البيض الى خليط الأرز واخلطيه جيدا بالشوكة ، ولكن بدون كسر الأرز . قطعي جبن الموزاريللا الى مكعبات بحجم 1 سنتم .

    (4) ضعي مقدار ملعقة طعام في كفك ثم ضعي الجبن داخله وكوريه كالكرة وهكذا مع كل المقدار ( يجب أن يكون الجبن مغطى تماما بخليط الأرز ).

    (5) اغمسي الكرات في البقسماط ، ويفضل وضعها في الثلاجة لعدة ساعات لكي تتماسك .

    (6) سخني الزيت ثم اقلي بها كرات الأرز 4 أو 5 كرات في كل مرة حتى يصبح لونها ذهبيا ، وقدميها ."
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    ابو البلابل
    رئيس اشراف
    رئيس اشراف
    ابو البلابل


    ذكر عدد الرسائل : 1931
    العمر : 54
    متفائل : الحياه حلوه
    تاريخ التسجيل : 19/01/2009

    لخبط لخبيط Empty
    مُساهمةموضوع: رد: لخبط لخبيط   لخبط لخبيط Emptyالأحد مارس 21, 2010 6:58 am

    ايهاب
    باولك ايه
    هو انتا لسا متعلمتش الطبيخ
    يا حبيبى عموما انا مستعد اشوفلك عروسه
    من المنتدى او من براه بشرط ان يكون ليها فى الاكل
    شوف رايك وانا ادور ليك
    بس انا اعرف ليك عروسه كويسه
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
     
    لخبط لخبيط
    الرجوع الى أعلى الصفحة 
    صفحة 1 من اصل 2انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
     مواضيع مماثلة
    -
    » شخبط شخابيط لخبط لخابيط

    صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
    محبة الله :: مطبخ حواء-
    انتقل الى: